Clinics

De missie van DSC is de balans creëren tussen Paard, Ruiter en Zadel. Alleen een goed zadel is niet voldoende. De juiste plaatsing en de houding van de ruiter dragen bij aan een maximaal rijcomfort. Niet alleen voor u, ook voor uw paard. Dat is waar Dutch Saddle Company voor staat.

Wij zien in toenemende mate dat er sprake is van zadelleed. Om dit te voorkomen organiseert Dutch Saddle Company regelmatig clinics op locatie.

Tijdens een clinic letten wij niet alleen op u als ruiter, maar ook op uw paard. Diverse praktijkopdrachten bieden u een helpende hand met het op een juiste manier zadelen van uw paard en ook uw houding. De anatomie van uw paard komt aan de orde , de zadelfunctie, de “do/ do’nots”, singeladvies . Zo komt alles bij elkaar zo goed mogelijk tot zijn recht.

Het resultaat van een clinic is doorgaans direct merkbaar. Uw paard zal beter bewegen waardoor u een meer ontspannen zithouding zal krijgen.

Een clinic wordt geheel gratis bij u op locatie verzorgd bij een deelname van minimaal 10 ruiters. Wilt u meer informatie of wenst u een afspraak , neem vrijblijvend contact met ons op via mobiel of per email.